Friday, 10 June 2011

InsyaAllah...........

Assalamualaikum....

Aq ler ni..InsyaAllah...Amin..
Harin ni maybe ari last aq update blog aq dlam bulan ni.sbb sok blik t.intan dah huhu...blik t.intan takper..sbb blik umah opah..yg ta bestnyer ahad kene blik penjare fake tuh..uwaa..."maybelaa" aq lme tak update blog ksygn aq nih..mne tao, kot2 aq blik Ipoh lgi dlm bulan nih...rindulaaa....hmm....knape tajuk aq InsyaAllah?Sbnrnyer lme dah aq mmpunyai keinginan nak pakai "P.U.R.D.A.H"..Yelaa..aq tk tau knape...hati aq menggegelodk nak pkai purdah...bukan sbb nak nmpak cantik pde mate tau ape2 yg pd pndgn org negatif...tp, ntahllaaa....Kerana Allah S.W.T...

Tp, bnyk faktor yg mghlang aq dri mngenakan purdah...huhuhuh..contohnyer:

*aq ni msih pelajar sekolah
*ambil course landskap yg mmrlukan kerja2 berat (mencangkul,mesin,etc)..takut tak selesa..
*tak cukup pengetahuan tentang pemakaian purdah(erh, amende yg aq ckp nih?)
*________________________________________________(sulit..hehe)

Hmm....tringin sgt2 nak pakai...sbb, aq boleh rasekan ktngn bile aq tgok wanita pkai purdah...huhuhu....
Bnyk kelebihan yg boleh kiter dpt bile pkai purdah...antaranyer:

*Tidak akan dipandang oleh lelaki ajnabi yg mmpunyai niat tak baik, tetapi mgkin akan dipandang oleh llki yang soleh,yang teguh imannya, yg mampu mmbimbing kite ke jalan Allah S.W.T..(maksudnyer ckup kriteria llki idaman..cewaahh..betulla)
*Dapat lindungi muke dripada sinaran matahari..(jge kulit..hehe)
*Tak pelu kisah akan penampilan muke..(lantaklah, bdak bertompk2 kat muke pon..org ta nmpk..hehe)

Sbnrnyer, bukan itulah tujuan kite utk pakai purdah ni, tapi INGAT!! Kerana ALLAH S.W.T...
Hmm.....kpada pembaca blog sy..Doa2kanlah, sye jdi wanita yg berpurdah suatu hari nnti...Jgn terkejut kalau suatu hari nnti, korang jmpe aq dgan nmpak mate n tgn jer...(maksudnyer, phm2laa..)...Aminn....

No comments:

Post a Comment